Bichon havanais
Calløe Pretty Bear's

Bichon Havanais opdrætForside

Calløe Pretty Bear's
har opdrættet Bichon Havanais siden 1999.

Vi hedder: Isabella Kjøller og Christen Kjøller. Vi opdrætter Bichon Havanais hvalpe under familiære forhold. Vi er fuldtidsopdrættere og bruger al vores tid på hundene. Både hvalpe og voksne er en del af hverdagen og lever sammen med os.

Hvalpe og mødre er sammen med familien hele tiden. Dette er et bevidst valg, da vi ved hvor vigtigt det er at hvalpene er sammen med os og lærer hverdagens lyde. Støvsuger, gryder og den slags. Vi ved det er vigtigt hele tiden at tage sig af hvalpene, så de bliver trygge og gode familiehunde.

Vi bor:
Tingvej 12 Visby
6261 Bredebro

Hvis du er interesseret i en hvalp fra os, er du velkommen til at ringe på: +45 40 73 51 52 og få en samtale.

Vi har begge gennemgået hele ”DKK's opdrætteruddannelse” og den ”Lovpligtige Hundeholder uddannelse”. Det er et bevis på et seriøst opdræt, der sætter hundenes velvære højt.

Vi stambogsfører hvalpene hos DKK, fordi DKK er den eneste klub, der er internationalt anerkendt af FCI.

DKK's målsætning er sunde velfungerende hunde til glade hundeejere. Dette passer rigtig godt med vores målsætning. Vi er glade for det nære samarbejde vi har med DKK, hvor deres kennelkontakt og adfærds konsulent jævnligt kommer på uanmeldt besøg og får en god snak. Det sætter vi stor pris på.

Fort at hjælpe opdrættere med avlsarbejdet har ”DKK” og ”Lillehund” i samarbejde med ”Landbo Højskolen” (Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet), udarbejdet regler og anbefalinger for opdræt og stambogsføring i Dansk Kennel Klub.

For at hvalpene kan få ”DKK Basis Plus” stambog bliver begge forældre testet for Patella ved dyrlægen og Avlsgodkendt ved en dommer.

Vi parrer udelukkende hunde der er øjenlyst uden anmærkninger, og har patella status 00. (absolut sunde øjne og knæ).

Hvalpene bliver chipmærket og registreret i Dansk Hunderegister. De sælges med ”DKK Basis Plus Stambog” og DKK købekontrakt i henhold til gældende regler i købeloven.

For at sikre bedre dyrevelfærd i Danmark indførte Folketinget bekendtgørelse 132 af 26. februar 2018 om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde”.

I følge denne bekendtgørelse, skal alle der opdrætter mere end 2 kuld hvalpe pr. år, søge fødevarestyrelsens tilladelse og godkendes.

Efter godkendelsen er man tilknyttet ”Hundesmiley ordningen”, hvor en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen regelmæssigt foretager uanmeldte kontrolbesøg.

Vi er glade for vores godkendelse og har en glad Hundesmiley. Du kan læse vores sidste kontrolrapport her: HundeSmiley

Desuden har vi et tæt samarbejde med vores dyrlæge, der kommer fast i hjemmet. Han udarbejder besøgsrapport af vores opdræt 2 gange årligt.

Ligesom børn oplever mange hvalpe stort ubehag ved vaccine: opkast, smerter og kvalme. Det er yderst vigtigt at de ikke forbinder dette ubehag med bilkørsel. For at undgå dette, kommer dyrlægen her og vaccinerer hvalpene i vante omgivelser. Samtidig bliver de undersøgt og får individuel sundhedsbog.

Vi elsker vore hunde og bruger rigtig meget tid på at være sammen med dem.

Calløe Pretty Bear's startede med de første 2 newfoundlændere i Oktober 1992. I 1997 udvidede vi med den første Bichon Havanais. Vi havde begge racer i mange år. Nu opdrætter vi udelukkende Bichon Havanais.

Calløe Pretty Bear's har i årene fra 1998 til 2016 deltaget i stort set alle danske udstillinger med høje præmieringer. Desuden deltog vi på de fleste tyske og adskillige andre udenlandske udstillinger.

I denne periode opnåede vi at få mange danske champion. En håndfuld internationale Champions. Flere tyske og nordiske Champions.

I flere år havde vi den mest vindende Bichon Havanais i KSS, enkelte år den mest vindende i DKK.

Efter at have brugt de fleste weekender og en del ferier i diverse udstillingshaller og sportspladser, besluttede vi i 2016, at nu måtte andre overtage udstillingslivet.

Med den store udstillingserfaring vi har, ved vi hvordan Bichon Havanais skal se ud rent eksteriørmæssigt, Vi finder det vigtigere at bruge tiden hjemme sammen med hundene.

Calløe Pretty Bear's har gennem alle årene set det som en vigtig opgave at sikre Bichon Havanais som en sund og velfungerende race i Danmark. Derfor følger vi nøje udviklingen både i Danmark og udlandet.

Havanais er en race, hvor racestandarden støtter opdrættere i deres abejde for at udvælge og avle på sunde hunde med et godt helbred. Havanais skal have sunde bevægelser og lige ryg. Ligeledes har en Havanais et hoved der sikrer sunde luftveje og godt bid.

Når hvalpene er 5 uger gamle kommer de dagligt i haven, uanset vejret. I løbet af dagen har de fri adgang til en stor plæne og besørger ude. Vi går sammen i haven som det sidste om aftenen, en gang i løbet af natten og som det første om morgenen.

Det er vigtigt at I som nye ejere fortsætter denne træning, så er hvalpen hurtigt renlig. Flere fortæller at hvalpen stort set er renlig fra dag et. De vil helst besørge ude, hvis I giver dem lov og hjælper dem lidt på vej.

Hvalpene kommer ud at køre bil. Det styrker deres selvværd og giver dem masser af nye indtryk.

Vi bor lige op til trafikeret vej med cykelsti, hvorved hvalpene vendes til fremmede mennesker og trafikstøj.

Facebook lukket gruppe for ejere af en Bichon Havanais fra Calløe Pretty Bear's

https://www.findsmiley.dk/FindHundeSmiley/Sider/KontrolRapport.aspx?Virk2058249Har gennemgået DKK opdrætter
uddannelsen og
”den lovpligtige
Hundeholder”
Uddannelse